خرس ماه (خرس سیاه آسیایی)

موضوع اصلی : خرس ها 24 / بهمن / 1393    
ارسال کننده


ترجمه: شیوا علیرضایی

خرس ماه بعنوان خرس آسیایی، تبتی، وخرس سیاه هیمالیایی نیز شناخته میشود. زیستگاه آن شامل جنوب شرقی آسیا، جنوب چین وکشورهای هم مرز است. این خرس در مناطق شمالی مثل کره و ژاپن نیز یافت میشود. خرس ماه دارای خز سیاه کهربایی است که موهای متوسطی دارد که در قسمت جلو وپهلوها دارای پرز بیشتری است. آنها اغلب به رنگ قهوه ای تیره مایل به شکلاتی هستند. آنها طرح هلال ماه باشکوهی روی سینه خود دارند که روی بدن تیره آنها به چشم میزند. اغلب ناحیه اطراف پوزه و نزدیک به بینی آنها سفید رنگ است.

 

 بدن قوی و نیرومند آنها با چشمان گرد و سر متوسط شان ظاهری معمولی به آنها میدهد. این حیوانات آرام، گوشهای گرد به سبک میکی ماوس دارند که برای جذب صداهای ضعیف خوب عمل میکنند. وقتی روی پاهای عقبی شان می ایستند، گوشهایشان را سیخ میکنند و برای حفظ تعادلشان بازوهای خود را تاب میدهند.

آنها درانواع مختلف جنگلهای انبوه ازجمله رشته کوهها، بوته زار های هموار و مراتع زندگی میکنند.

 

خرس سیاه آسیایی در بدو تولد بسیار اجتماعی بوده و در بازیها بسیار فعال است. با وجود این زمانیکه به بزرگسالی میرسند و سر به زندگی خود میگذارند، به سمت زندگی انفرادی سوق پیدا میکنند. آنها یک دوره کوتاه مدت جفت یابی قبل از جفت گیری سپری میکنند.

 

خرس های ماه بطور میانگین بین 200 الی 300 پوند وزن دارند. قد آنها حدودا 5 فوت است. وزن خرسهای ماده کمی کمتر از خرسهای نر است. اندازه آنها به عوامل خاص زیستگاه آنها از جمله تامین مواد غذایی، فصل و شرایط آب و هوایی بستگی دارد.

 

خرس سیاه آسیایی تقریبا هر چیزی که در دسترس باشد میخورد. در بعضی مناطق آنها فقط مواد گیاهی میخورند. در نقاطی که حیوانات کوچک در دسترسشان باشد همه چیز خوار میشوند. رژیم غذایی آنها میتواند شامل برگها، میوه ها، آجیل، دانه ها، انواع توت ها، موریانه، جیرجیرک و مارمولک باشد. آنها همچنین پرندگان لانه دار و تخم های آنها را میخورند. آنها عسل دوست دارند و مشتاقانه به کندو های رنبور عسل حمله میکنند. جوندگان و پستانداران کوچک دیگررا نیز در لیست غذایی خود دارند.

این خرسها شبکار هستند واغلب ساعات روز را صرف خوابیدن در سرپناهها یا شاخه های درختان میکنند.

 

آنها از ماه می تا ژوئن تولید مثل میکنند واگر آب و هوا و منابع غذایی مساعد باشد ممکن است تا جولای ادامه یابد. در زمستان خرس مادر به کمینگاه خود رفته توله هایش را به دنیا می آورد.

در هر زایمان یک الی سه توله خرس متولد میشود.

 

به دلیل پراکنده بودن محل زندگی و طبیعت منزوی آنها تعداد دقیق جمعیت آنها نامشخص است، با این وجود در برخی کشورها آنهاجزو حیوانات در معرض انقراض یا در خطر انقراض نام برده شده اند.

 

عمده ترین تهدیدات علیه خرس ماه عبارتند از: تعدی انسانها، چند پاره شدن زیستگاه، شکار غیر قانونی و بیرحمانه خرسهای بزرگ و توله ها به منظور استفاده از اعضای بدنشان برای تجارت غیر قانونی. به قتل رساندن خرس ماه که در وهله اول برای فروش پنجه ها و کیسه صفرایشان صورت میگیرد، در برخی کشورها از جمله چین غیر قانونی است. این امر شکارچیان غیرمجاز را دلسرد نمیکند، زیرا قیمت اعضای بدن آنها در بازار سیاه بالاست، لذا اجرای این قانون برای دولت مشکل است.

بیشترین تاسف برای خرس ماه و همنوعانشان به این علت است که با نیت غیر انسانی جهت بردگی بعنوان خرسهای کشاورز به اسارت برده میشوند.

 

منبع:

ترجمه شده از Bearlife.org

2513 بازدید
نظري براي اين مطلب وجود ندارد، شما اولين نفر باشيد!
ارسال نظر

نام:
ایمیل:
متن:
كد امنيتي:
درج کد امنیتی: