کرگدن سیاه و سفید

موضوع اصلی : حیوانات در حال انقراض 9 / اسفند / 1392    
ارسال کننده


 

تفاوت های بین کرگدن سیاه و سفید با مقایسه آنها بر روی تصویر؟

 

آیا هردوی آنها خاکستری نیستند؟؟

اجازه ندهید به نام این دو کرگدن که شما را فریب بدهد٬ کرگدن ها به رنگ خاکستری هستند٬ نه سیاه و سفید هستند چنانچه اسم آنها این را پیشنهاد میکند. هر دو آنها در کشورهای جنوب صحرای آفریقا پیدا شده اند و خیلی به همدیگر شبیه هستند ولی تفاوت اصلی آنها در شکل و ظاهر دهان آنها هست.

 

کرگدن سیاه دارای دهانی با لبه بسط داده شده تیز که برای چیدن میوه جات از شاخ های درختان و جمع آوری و خوردن برگ ها از شاخه های کوچک است؛ کرگدن سفید دارای دهان صاف٬ با لبه های عریض مخصوص  چریدنو تغذیه کردن ازعلوفه جات را دارد.

کرگدن سفید بزرگتر از کرگدن سیاه است٬ یعنی هم بلندتر و هم دارز تر از کرگدن سیاه هست.

 

کرگدن سفید دارای سه پنجه متمایز از هم در سم های خود دارد. این کفشک های یا همان سم ها پاهای آنها را از خار ها و شاخک های کوچک محافظت می کند٬ و کرگدن ها را برای کندن زمین های شنی قادر می سازد. جالب هست که٬ کرگدن های سفید پهن ترین سوراخ های بینی بین حیوانات بر روی خشکی را دارند.

ماده های کرگدن سفید به طور میانگین وزنی معادل 1500 کیلوگرم را دارند و نر های آنها وزنی معادل 2150 کیلوگرم را دارند.

اما کرگدن های سیاه وزنی بین 800 تا 1400 کیلوگرم را دارا هستند که نرهای آنها به طور اندکی از ماده های آنها هم بزرگتر و هم سنگین تر هستند.

 

کرگدن سفید-کرگدن سیاه

 

کرگدن های سیاه در شب و در طول مدت ساعت تاریک و روشن صبح یا غروب مشغول تغذیه هستند. و در طول مدت گرمای آفتاب افریقا زیر سایه استراحت میکنند.کرگدن های آب دوست هستند آنها معمولا چاله های آبی مناسبی را پیدا میکنند تا در گل و لای آن خود را به غلتانند٬ تا پوست خود را از گزنده حشرات زننده و آفتاب سوزان محافظت کنند.

کرگدن های سفید بیشتر اجتماعی تر هستند نسبت به کردگدن های سیاه و معمولا می توانید آنها را در دسته های 10 یا 15 تایی و بعضی اوقات بیشتر نیز پیدا کنید.

کرگدن های سفید را اغلب می توانید در مناطق باز مانند دشت های پیدا کنید. که معولا گوساله کرگدن سفید در جلوی مادرش می دود و مادر با شاخ خود آن را از پشت به مسیری که باید بروند هدایت می کند.

اما کرگدن های سیاه برخلاف کرگدن سفید بشدت حیوانات عصبانی و پرخاشگر مهاجم هستند و معمولا در مناطقی که پوشش گیاهی ضخیم دارند یافت می شوند و به احتمال قوی دلیل اینکه مادر گوساله کرگدن سیاه در جلوی بچه کرگدن حرکت می کند به این دلیل است که راه را برای بچه خود باز کند.

 

بنابراین دلیل نامیدن کرگدن سیاه یا سفید چیست؟

اشتباه ترجمه ای از زبان افریقایی به انگلیسی:

“weid”به زبان افریقای یعنی چراییدن و کلمه “wide” در زبان انگلیسی به معنای عریض و پهن به اشتباه سفید(White) برداشت شده است. به همین دلیل است که کرگدن سیاه و سفید به خاطر اشتباه ترجمه ای از زبانی به زبان دیگر این گونه نام گذاری شده است و درکل دنیا حالا با این نام های می شناسند.

 

دلیل در خطر بودن انقراض کرگدن ها چیست؟

کرگدن های اخیرا عنوان سرصفحه روزنامه های بودند. خبر غمگین کننده علت خطر انقراض این حیوانات پستاندار به دلیل شکار و صید مخفیانه کرگدن ها به خاطر شاخ آنهاست٬ نه عوامل طبیعی.

 

این کرگدن سیاه است که بیشتر در خطر انقراض قرار دارد:

شکارچیان اروپایی مسئول کاهش اولیه ی جمعیت کرگدن سیاه هستند.  کشته شدن پنج یا شش کرگدن در یک روز برای غذا یا فقط سرگرمی امری غیر عادی نبود. مهاجران اروپایی که اوایل قرن بیستم برای تشکیل مستعمره و دایر کردن مزارع و کشت و زرع به آفریقا رسیدند به این کشتار بی معنی و عاری از احساسات ادامه دادند.  اغلب مردم  کرگدن را به دید جانور موذی در نظر گرفتند  و به هر قیمتی آنها را نابود کردند.

"محکوم به فنا" (DOOMED) تیتر صفحه اول روزنامه ی UKبود، در1961، آینه ی روزانه، با یک عکس تمام صفحه از دو کرگدن آفریقایی ضمیمه شده بود. در مقاله گفته شده بود که" بدلیل حماقت، حرص و طمع، و غفلت انسان  کرگدنها محکوم به ناپدید شدن از روی زمین" بودند و خوانندگان خود را به حمایت از یک سازمان حفاظتی جدید: WWFترغیب کرد. مااز زمانی که لازم بوده مبارزه خود را برای حمایت از کرگدن آفریقایی شروع کرده ایم و همواره به آن ادامه خواهیم داد.  موفقیت اخیر در حفاظت از کرگدن سیاه دلگرم کننده است. اما برای افزودن تعداد آن، تا حتی کسری از آنچه که در اول بود هنوز کارهای زیادی مانده که انجام شود- و برای حفظ آن تعداد هم اطمینان حاصل شود.

 

کرگدن سفید:

 

کرگدن سفید دومین پستاندار بزرگ روی زمین است. همچنین کرگدنهای سفید که بعنوان کرگدن لب مربع شناخته میشوند دارای لب بالایی مربع شکل هستند و تقریبا هیچ مویی ندارند.  اکثر کرگدنهای سفید ( نود وهشت و هشت دهم درصد) فقط در چهار کشور واقع هستند: آفریقای جنوبی، نا میبیا، زیمباوه، و کنیا. کرگدنهای سفید شمالی و کرگدنهای سفید جنوبی  از نظر ژنتیکی دو گونه متفاوت هستند و در دو منطقه  مختلف آفریقا یافت میشوند.  اواخر قرن نوزده  تصور میشد که کرگدنهای سفید جنوبی منقرض شده باشند،  اما در 1895 جمعیت کوچکی از آنها به تعداد کمتر از صد نفر در کوازولو- ناتال، در آفریقای جنوبی کشف شدند. با وجود بیش از یک قرن محافظت و مدیریت امور، اکنون  آنها در رده ی مورد تهدید قرار دارند؛ وحدود بیست هزار حیوان در مناطق حفاظت شده و مراکز تفریحی خصوصی وجود دارند. آنها تنها کرگدنهایی هستند که در معرض خطر نیستند.

کرگدنهای سفید ساختار اجتماعی پیچیده ای دارند. گروههایی که گاهی اوقات احتمالا از چهارده کرگدن بویژه ماده با بچه ها تشکیل شده اند. نرهای بالغ از قلمروی تا حدود تقریبا یک مایل مربع که با توده هایی از سرگین شدید لگد کوب شده علامتگذاری میکنند، دفاع میکنند. محدوده ی خانه برای ماده های بالغ بسته به کیفیت زیستگاه  و تراکم جمعیت میتواند بیش از هفت برابر بزرگتر باشد. ماده های بزرگ از ترک کردن قلمرو نر غالب که بطور منظم توسط مالک آن علامتگذاری و پاسبانی شده است جلو گیری میشوند. رقابت  نرها به خاطر ماده میتواند منجر به  درگیری  جدی شود، با استفاده از شاخ هایشان ضربات وسیعی را به زخمهای یکدیگر وارد میکنند.

 

 

ترجمه: شیوا علیرضایی

گردآوری: سعید علیزاده

1778 بازدید
نظري براي اين مطلب وجود ندارد، شما اولين نفر باشيد!
ارسال نظر

نام:
ایمیل:
متن:
كد امنيتي:
درج کد امنیتی: